Verkeer

Binnen onze werkgroep werken wij samen met ouders en leerkrachten aan een verkeersveilge en verkeersactieve schoolomgeving. Hiervoor organiseren wij tal van acties. Tijdens de donkere wintermaanden promoten wij tijdens de fluoweken het dragen van een fluovest. Na de krokusvakantie starten wij met de fietsvrijdagen.  Deze vrijdagen vragen wij om zo veel mogelijk met de fiets naar school te komen.

Hiernaast zetten wij als werkgroep ook onze schouders onder enkele nationale acties zoals de strapdag  en de week van de zachte weggebruiker. De strapdag stimuleert kinderen en ouders om zich op een duurzame wijze te verplaatsen te voet of met de fiets.  Tijdens de week van de zachte weggebruiker oefenen onze leerlingen hun stap – en fietsvaardigheden op school en krijgen zij een stap- of fietsbrevet.

Onze school heeft  via 10 op 10 projecten voor een verkeersactieve school  beroep kunnen doen op subsidies voor het aankopen van fietsenrekken en voor fietsen en een garage in de kleuterschool.   Via deze projecten hebben wij stap voor stap verkeer geïntegreerd in de dagelijkse werking van onze school en kunnen we met trots zeggen dat wij alle 10 op 10 labels behaald hebben.